Cart

Nema proizvoda u korpi

.

Znate li pravilno ukloniti šminku sa očiju?

sminka ociju

Šminku s očiju je teško ukloniti zbog iznimno osjetljivog područja koje okružuje naš organ vida.

Međutim, ako se ne uklone na ispravan način, ostaci šminke s vremenom mogu uzrokovati tamnjenje kože na tom osjetljivom području, kao i stvaranje bora. Prije nego što na lice nanesete pjenu za čišćenje, uklonite šminku pomoću nekoliko jednostavnih koraka.

Prvo se posvetite jednom, pa drugom oku. Zatvorite kapak pa na njega i trepavice nježno prislonite vatu natopljenu sredstvom za skidanje šminke. Vatu zadržite na kapku oko pola minute kako bi se šminka brže otopila. To će vam omogućiti lakše uklanjanje šminke.

Nakon pola minute, nježno prijeđite vatom preko očiju u smjeru prema dolje, kako biste osigurali potpuno uklanjanje šminke. Otvorite oči i očistite ostatke šminke ispod trepavica.

Za vodootpornu šminku ulje ili dvofazni čistač (miješa se ulje i voda kao zajedničko rješenje) najbolji su način da se ukloni ta tvrdoglava maskara i šminka oko očiju.

Većina stručnjaka će se zgroziti na samu pomisao da žene koriste vlažne maramice za bebe kako bi uklonile šminku. Takve maramice jednostavno ne mogu obaviti taj posao kako treba. Možda vam nije jasno kako takve maramice mogu biti dobre za dječju kožu koja je toliko osjetljiva, a s druge strane nisu dobre za vaše lice. Pa, bebine guze nisu prekrivene šminkom, a šminka zahtijeva posebne sastojke za pravilno uklanjanje.